Yritys – Foxtel

Yritys

Foxtel Oy on Suomalainen perheyritys, joka valmistaa ja maahantuo kosmetiikka-, hygienia- ja puhdistustuotteita. Yrityksen omat tuotteet valmistetaan Suomessa, Orivedellä, jossa yrityksen tuotantolaitos, varasto ja pääkonttori myös sijaitsevat. Yritys kuuluu Suomen suurimpien pesuainevalmistajien joukkoon arvoinaan suomalaisuus ja kotimainen työ, jotka ovat tärkeässä roolissa yrityksen jokapäiväistä toimintaa.

Historia

Yritys on perustettu Kangasalle vuonna 1996. Toiminnan alkaessa käytössä oli ainoastaan yksi pullotuskone sekä 1300 neliön liiketila. Yrityksessä työskenteli 4 henkilöä ja maahantuonti koostui noin 20 eri tuotteesta.

Vuonna 2003 yrityksen koko kasvoi, ja se muutti suurempiin tiloihin Orivedelle, noin 35 kilometrin päähän Kangasalta. Nyt yrityksellä oli käytössään 6000m2 liiketilaa, jossa pullotuskoneita oli kaksi kappaletta. Henkilöstömäärä oli kaksinkertaistunut, ja maahantuontituotteiden määrä oli kasvanut 20 eri tuotteesta 700 eri tuotteeseen.

Vuonna 2016 yrityksen liikevaihto oli yli 3 miljoonaa ja käytössä oli kahdeksan pullotuskonetta. Yritys laajensi tuotantotilojaan mahdollistaakseen vastaamisen yhä suurempaan kysyntään. Henkilöstö oli jälleen kasvanut, ja nyt se koostuikin 12 ammattitaitoisesta työntekijästä.

Nykyisin yrityksen liikevaihto on noin 3,5 miljoonaa euroa, ja markkina-alueena toimivat kotimaan lisäksi Viro, Ruotsi ja Venäjä. Yritys valmistaa itse noin viittäkymmentä erilaista tuotetta kahdeksalla tuotantolinjallaan. Yksinään nestesaippuaa valmistetaan yli 3 miljoonaa litraa vuodessa. Merkittävä määrä yrityksen valmistamista tuotteista on ”Private Label” –tuotteita.